90% van onderzochte organisaties heeft kwetsbaarheden in Microsoft 365 omgeving

Geschreven door Kasper de Waard op 24 november 2022 Leestijd : 1 minuut

Een recente studie van Coreview geeft aan dat 90% van alle 1.6 miljoen onderzochte organisaties verspreid over meerdere continenten essentiële gaten heeft in de microsoft 365 configuratie.

We hebben de uitkomst even op een rij gezet en gekeken naar wat de meest voorkomende fouten uitdagingen zijn binnen het beheer van microsoft 365 omgevingen.

  • 90% van de onderzochte organisaties hebben uitdagingen op de volgende vier gebieden, namelijk - multifactor authentication (MFA), e-mail security, password policies en failed logins.
  • 87% van de organisaties hebben multifactor authentication (MFA) uitgeschakeld voor één of meerdere admin accounts.
  • Bij 17% van de organisaties is er een sterk wachtwoord beleid wat ook nageleefd werd.

Over het algemeen laat dus bijna elke organisatie de deur open voor aanvallers vanwege zwakke inloggegevens, met name voor beheeraccounts.

Waar de rol van systeembeheerders steeds belangrijker wordt neemt ook de complexiteit toe daarom is het verstandig om regelmatig de beveiliging onder de loep te nemen door bijvoorbeeld een audit uit te voeren.

Het uitvoeren van een security audit kan op verschillende manieren aangepakt worden. Een security audit kan gericht zijn op een specifiek onderdeel van uw omgeving of de hele IT omgeving, het kan geautomatiseerd en handmatig, eenmalig of periodiek. Maar wat is nu de beste aanpak? Onze specialisten adviseren u hier graag over.

Bent u benieuwd wat Secity op het gebied van IT security, audits en pentesting kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wilt u ons liever direct spreken? Bel ons dan gerust! +31 8 5130 5220.