Gratis security quickscan, wat is het precies?

Geschreven door Kasper de Waard op 14 december 2022 Leestijd : 2 minuten

Onze secity security check is, zoals de naam al aangeeft, een security check die Secity voor u uitvoert. Dit is een gratis dienst die wij doorgaans als kennismaking leveren, geheel vrijblijvend uiteraard.

Wat is een security quickscan?


Elk bedrijf is anders en elk startpunt verschilt. Daarom hebben wij onze secity security check ontwikkeld welke het huidige security niveau van uw bedrijf kan “meten”.

Tijdens deze inventarisatie (of uitgeklede security nulmeting) loopt een security consultant na een korte kennismaking in een persoonlijk gesprek samen met u gestructureerd door een vragenlijst heen om op hoofdlijnen de belangrijkste aspecten van IT-security zoals de omgeving, volwassenheid en genomen maatregelen in beeld te brengen. Vervolgens sturen we u binnen vijf werkdagen een kort rapport met resultaten en aanbevelingen waarmee u direct aan de slag kunt.

Bij Secity hebben we een duidelijke, holistische aanpak om uw organisatie te onderzoeken en te beveiligen. Hierbij hanteren we de cyclus die hackers ook gebruiken. Een hackcyclus bestaat doorgaans uit dezelfde stappen. Een hacker volgt een proces waarin hij een organisatie verkent en analyseert. Nadat hij data heeft verzameld gaat hij voorzichtig ‘prikken’. Hij doet wat testjes om te zien of hij binnen kan komen. Vervolgens gaat hij meer ingrijpendere en serieuze technieken toepassen met het oogmerk om daadwerkelijk uw organisatie binnen te dringen.

Secity levert verschillende diensten. Zo bieden we losse diensten zoals pentesten, security awareness en diverse audits maar ook een MSSP pakket aan wat organisaties in staat om zonder grote investeringen gebruik te maken van het volledige IT-beveiligingsdienstenpakket van secity tegen een vast bedrag per maand.

De secity security check is gratis en vrijblijvend. Het doel van de check is om u bewust te maken van de vele aspecten van cyber security en u de ruimte te geven om na te denken of u meer van onze diensten wilt afnemen.

Bent u benieuwd wat Secity op het gebied van IT security, audits en pentesting kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wilt u ons liever direct spreken? Bel ons dan gerust! +31 8 5130 5220.