3 redenen waarom een Microsoft 365 Audit noodzakelijk is voor uw bedrijf

Gepubliceerd op 1 maart 2022 Leestijd : 3 minuten
Wanneer u gebruik maakt van Microsoft 365 heeft u misschien niet door hoe dit de beveiliging van uw bedrijf beïnvloedt. De Microsoft 365 Audit helpt u bij het instellen van uw veiligheidsinstellingen binnen Microsoft 365. Hierdoor zet u een stap in de juiste richting naar het veilig maken van de gegevens van uw bedrijf.
 

1. Noodzakelijke beveiligingsmaatregelen staan op inactief 

Wanneer u beslist om de overstap te nemen om te migreren naar Microsoft 365 moet u zich realiseren dat veel beveiligingsmaatregelen die voorheen wel genomen waren op de lokale exchange opzet niet standaard actief zijn in de Microsoft omgeving. Hiervoor moet u zelf actief actie ondernemen. Echter is dit niet heel eenvoudig, u weet waarschijnlijk wel hoe u de algemene instellingen moet instellen, maar er is meer. Naast de algemene instellingen in het Microsoft 365 beheercentrum zijn er ook aparte instellingen om ervoor te zorgen dat uw Microsoft apps veilig zijn en deze staan niet standaard op actief. 
 

2. U kunt geen info achterhalen bij een beveiligingsincident

Een belangrijk punt wat veel bedrijven niet weten is dat audit logging niet aanstaat voor de gebruikers. Deze audit logging registreert in chronologische volgorde de acties, deze geven bij een beveiligingsincident inzicht in de acties die tijdens dit incident zijn ondernomen. Wanneer uw bedrijf audit logging niet aan heeft staan, kunt u bij een beveiligingsincident onmogelijk achterhalen wat er precies gebeurd is en welke van uw gebruikers er getroffen zijn.

Tijdens onze Microsoft 365 Audit controleren wij of audit logging standaard aanstaat. Als u deze aanzet kunt u achterhalen wat er aan de hand is en kunt u op basis van die gegevens handelen, zodat uw bedrijf en uw gegevens veilig zijn.
 

3. Uw waardevolle informatie kan gemakkelijk verloren gaan

Informatie is één van de belangrijkste bedrijfsmiddelen van een organisatie. Toegankelijke en betrouwbare informatie is essentieel. De bescherming van waardevolle informatie is hetgeen het uiteindelijk om gaat, maar deze informatie moet wel goed beveiligd en niet toegankelijk voor iedereen zijn.

Een van de grootste zorgen voor de IT-afdeling en Security Officer, is het mogelijk verliezen van data via laptops, tablets en smartphones. Gelukkig biedt Microsoft 365 veel mogelijkheden om deze te beveiligen. Hierdoor loopt u minder risico om uw informatie en data te verliezen en is uw bedrijf beter beveiligd. 

Een van de basisprincipes van informatiebeveiliging is dat autorisaties toegekend worden op basis van het need-to-know principe welke inhoud: geen toegang, tenzij. Door middel van de Microsoft 365 Audit is het mogelijk om dit allemaal in te stellen zodat de beveiliging van uw bedrijf optimaal is. 
 
 
Bent u na het lezen van de bovenstaande redenen erachter gekomen dat u minder goed beveiligd bent dan u dacht? Bent u na het lezen benieuwd of u optimaal gebruik maakt van de veiligheidsinstellingen binnen Microsoft 365 of wilt u graag de volgende stap zetten in het verbeteren van de beveiliging? Aarzel dan niet langer en zet de volgende stap om de beveiliging van uw bedrijf te verbeteren! Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.