IT Security voor accountants

Geschreven door Vincent Mosk op 27 juli 2022 Leestijd : 3 minuten

De AVG (algemene verordening gegevensbescherming) heeft een aantal jaren geleden veel aandacht gevraagd van accountantskantoren. Nog steeds is het een belangrijk punt om scherp op te blijven. Zeker nu steeds meer via de cloud gaat en medewerkers op verschillende devices werken. Dat maakt het lastig om alles onder controle te houden en te beveiligen. Tegelijkertijd neemt de kans op een cyberaanval toe. Dat vraagt om een actief securitybeleid. Waarom is IT security voor accountants zo belangrijk en hoe kan Secity u daarbij ondersteunen?

Waarom IT security voor accountants?

Digitale veiligheid is cruciaal in het bedrijfsleven. Wat als geld verdwijnt naar verkeerde rekeningen? Wat als vertrouwelijke informatie het bedrijf uitlekt? En wat als de website wordt gehackt of niet meer functioneert? Dat kost niet alleen geld, maar ook de reputatie staat op het spel.

Middelgrote en grote ondernemingen dienen in het bestuursverslag een beschrijving te geven van de voornaamste risico’s waarmee de rechtspersoon wordt geconfronteerd, onder meer cyber security. Accountant beoordelen de risico’s voor de financiële verslaggeving en de continuïteit en ook cyber security maakt daar dus een deel van uit. De Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants heeft een publieke management letter gepubliceerd met adviezen over hoe bedrijven cyber security op kunnen pakken. Echter hebben niet alle accountant voldoende kennis van cyber security om zo’n controle goed uit te voeren. Hierdoor is het idee ontstaan om het cyber security gedeelte uit te besteden aan ons om accountants te ontlasten en meer diepgang te creëren tijdens zo’n controle.

De noodzaak van IT security voor accountants

Als accountancy kantoor draagt u de verantwoordelijkheid over klantgegevens die altijd beschermd moeten worden tegen inbreuk van buitenaf. Dit geldt niet alleen voor uw serveromgeving; ook werkplekken en beveiligingsprotocollen voor uw medewerkers moeten voldoen aan hoge eisen op het gebied van security.

Als accountant beoordeelt u de risico’s voor uw klanten en moet u voor uw klanten ook de risico’s omtrent cyber security in kaart brengen. Het vertrouwen van uw klant is essentieel. En daardoor is het essentieel dat ook de cyber security goed in kaart wordt gebracht. Maar heeft u voldoende kennis om een cyber security check uit te voeren voor uw klanten? Secity heeft veel kennis over cyber security en kunt u hierbij ontzorgen.

De samenwerking tussen accountants en Secity

Secity kijkt naar alle onderdelen van de infrastructuur en stelt deze systemen op de proef. Hierbij zetten wij ons in om u als accountancy te helpen bij het in kaart brengen van de cyber security van uw klanten. We zijn een hecht team en blijven op de hoogte van de ontwikkelingen in de branche om op die manier het bedrijfsnetwerk zo goed mogelijk te beveiligen. Security heeft onze hoogste prioriteit. Daarom werken wij enkel met de hoogste kwaliteit oplossingen en zijn wij op de hoogte van de meest recente bedreigingen.

Meer weten over de mogelijkheden van IT security voor accountants?

De veiligheid van de gegevens van uw klanten is van groot belang voor uw bedrijf. Voorkom dat uw klanten slachtoffer worden van een cyberaanval en laat ons helpen bij het uitvoeren van een cyber security check. Tijdens een samenwerking is het onze missie om bij te dragen aan de IT security voor uw klanten. Graag helpen wij uw bedrijf hier ook bij en gaan we graag met u een gesprek aan om de beste oplossing voor uw bedrijf te vinden. Bent u benieuwd wat Secity op het gebied van IT security voor accountants kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.