IT Security audit

Onze IT security audit brengt het huidige beveiligingsniveau van uw IT omgeving in kaart. Zo weet u of uw bedrijf voldoende beveiligd is tegen hackers en andere vormen van cybercriminaliteit.

Onze IT security audit is een theoretische inventarisatie van uw IT omgeving. Wij inventariseren uw omgeving op basis van de Critical Security Controls (CIS). Op basis van dit interview ontvangt u een security-rapport met concrete aanbevelingen en adviezen. Onze rapportage is het ideale startpunt voor een veilig IT-beleid en digitale strategie.

Wat is een IT security audit?

De audit zal worden uitgevoerd op basis van de Critical Security Controls (CIS) methode. De CIS (Critical Security Controls) zijn een geprioriteerde reeks veiligheidsmaatregelen om de meest voorkomende cyberaanvallen tegen systemen en netwerken te verminderen. CIS Controls v8.0 is een verbeterde versie van CIS v7.1 en focust zich meer op de moderne systemen en software. De overstap naar cloud gebaseerde computing, virtualisatie, mobiliteit, outsourcing, thuiswerken en veranderende tactieken van hackers leidden tot de update en ondersteunt de beveiliging van een onderneming bij de overgang naar zowel volledig cloud- als hybride omgevingen.

U ontvang binnen 5 werkdagen een volledig security-rapport met concrete aanbevelingen en adviezen. Krijg dankzij de IT security audit grip op de digitale security van de organisatie. Onze rapportage is het ideale uitgangspunt voor een veilig IT-beleid en digitale strategie.

IT Security audit

Ervaringen van onze klanten

placeholderImage
 
 

 

Secity heeft ons naar volle tevredenheid geholpen en zeer goed geadviseerd om onze security te verbeteren en op een hoger niveau te krijgen. Wim Schröder, CAE Training & Services Netherlands B.V.
...heeft u een soortgelijk probleem? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

IT Security Audit

Wat is een it security audit?

Onze IT security audit is gebaseerd op de CIS (Critical Security Controls) v8.0 welke een reeks geprioriteerde veiligheidsmaatregelen zijn om de meest voorkomende cyberaanvallen tegen systemen en netwerken te verminderen. Het kan worden ingezet als nulmeting waarbij we ons op hoofdlijnen richten op de belangrijkste aspecten van IT-security. In het persoonlijke gesprek lopen we samen de meest belangrijke security controls door en bekijken we de gebruikte veiligheidsprocedures in uw organisatie. Hierdoor krijgt u een goed beeld van de huidige staat van uw beveiliging.

Wat is de prijs van een it security audit?

De prijs van een IT security audit is € 1600,- excl. BTW en de audit bestaat uit een interview van maximaal 4 uur met een technisch persoon (vaak de IT manager of beheerder). N.a.v. het gesprek analyseren wij de antwoorden en stellen een rapport op en (indien gewenst) bespreken wij dit rapport met u.

Wat zijn de nadelen van een it security audit?

De advies punten die wij aandragen kunnen conflicterend zijn met bestaande policies, licenties en/of de werking van bepaalde applicaties en processen verstoren. Het is dus ook een advies op basis van best practices.

Wat is de doorlooptijd van een it security audit?

Het interview duurt maximaal 4 uur en zal bij voorkeur op afstand worden uitgevoerd. U ontvang binnen 5 werkdagen een volledig security-rapport met concrete aanbevelingen en adviezen.

Wat zijn de voordelen van een it security audit?

Veelal wordt het interview gezien als brainstorm en "eye-opener" hierdoor krijgt u tijdens het gesprek al nieuwe inzichten. Na afloop heeft u snel inzicht in de beveiliging en kunt u meteen aan de slag met de advies punten ter optimalisatie van de beveiliging van uw organisatie.

Welke stappen worden er doorlopen?

De stappen in een IT security audit bestaan uit:

  1. Inplannen: Na akkoord, zal één van onze adviseurs contact met u opnemen om de audit in te plannen.
  2. Interview: Het interview duurt maximaal 4 uur en zal bij voorkeur op afstand worden uitgevoerd. 
  3. Rapportage: Na afloop ontvang u binnen 5 werkdagen een volledig security-rapport inclusief een totaalscore en concrete aanbevelingen en adviezen op strategisch, tactisch en operationeel niveau.

Wij kunnen niet wachten u óók te helpen!