Microsoft 365 audit

Ee aanbevolen beveiligingsinstellingen die organisaties zouden moeten overwegen om hun Office 365-tenant veilig te configureren en te gebruiken

De audit richt zich op de aanbevolen beveiligingsinstellingen die organisaties zouden moeten overwegen om hun Office 365-tenant veilig te configureren en te gebruiken. Tijdens de audit controleren en adviseren wij over additionele security maatregelen op het gebied van Attack surface reduction (ASR), Identity & Access Management.

Doel

Doel van de audit is om een beeld te krijgen van de basis beveiliging van Office 365 instellingen. Microsoft heeft een onderscheid gemaakt in goed, beter en het beste en dit heeft te maken met o.a. welke licenties een klant gebruikt. Onze rapportage is het ideale uitgangspunt voor een veilig IT-beleid en digitale strategie.

Rapportage

Na afloop van de audit ontvangt u van ons een adviesrapport dat wij met u zullen bespreken. In dit rapport zullen punten ter optimalisatie van de beveiliging van de Microsoft 365 omgeving worden opgenomen. Het resultaat van de audit is uiteraard een vertrouwelijk-rapport en de inhoud van dit rapport zal niet openbaar worden gemaakt aan derden.

Microsoft 365 audit

Microsoft 365 audit

Wat is het doel van een microsoft 365 audit?

Bij het uitvoeren van de audit proberen we een beeld te krijgen van de basis beveiliging van Office 365 instellingen en daar aanbevelingen op te doen. We kijken o.a. naar het verkleinen en verminderen van het aanvalsoppervlak van een omgeving of applicatie. We doen dit door te kijken naar toegepaste best practices en of bepaalde functies zijn uitgezet in een applicatie. Door het toepassen van ASR verkleint de organisatie de kans op het onverhoopt delen van informatie of data met derde en pas je laagdrempelige securitymaatregelen toe.

Wat is de doorlooptijd van een audit?

Een audit kan varieren van enkele uren tot enkele dagen, uw consultant zal dit samen met u inventariseren. Het auditten van een standaard Microsoft 365 omgeving zal 1 werkdag in beslag nemen en zal op afstand worden uitgevoerd.

Wat zijn de "deliverables" van de audit?

De audit betreft de audit zelf, een technisch rapport met aanbevelingen en (indien gewenst) een nabespreking.

Wat is de prijs van een audit?

De prijs is afhankelijk van de complexiteit van uw Microsoft 365 omgeving. De kosten voor het auditten van een standaard Microsoft 365 omgeving zijn € 1200,- excl. BTW. 

Wat zijn de voordelen van een audit?

U krijgt direct inzicht in de beveiliging en kunt direct aan de slag met de advies punten ter optimalisatie van de beveiliging van uw Microsoft 365 omgeving.

Wat zijn de nadelen van een audit?

De advies punten die wij aandragen kunnen conflicterend zijn met bestaande policies, licenties en/of de werking van bepaalde applicaties verstoren. Het is dus ook een advies op basis van best practices.

Wij kunnen niet wachten u óók te helpen!