Pentest

Een pentest (penetratietest) is een zeer effectieve manier om te achterhalen hoe het met de veiligheid van uw IT systemen gesteld is.

 

 

 

 

 

Een pentest (penetratietest) is een zeer effectieve manier om te achterhalen hoe het met de veiligheid van uw IT systemen gesteld is. Met een pentest gaan onze ethische hackers op realistische wijze aan de slag met het inbreken op uw systemen.

Wat is een pentest?

Lekt uw bedrijf informatie? Bedrijf kritische informatie wilt u niet open en bloot op straat hebben liggen. Gehackt worden kan immers desastreus zijn voor uw organisatie. Om er zeker van te zijn dat u uw digitale beveiliging goed op orde heeft, is een penetratietest een must. Een penetratietest of pentest levert waardevolle inzichten waarmee uw organisatie de informatiebeveiliging kan versterken.

Met een Pentest proberen we kort gezegd de beveiliging volledig te ondergraven. We kijken op welke wijzen we het object kunnen aanvallen en hoever we het netwerk kunnen binnendringen.

Holistische aanpak

Een pentest richt zich doorgaans op één of meerdere onderdelen van uw IT infrastructuur. Pentests zijn eigenlijk een soort steekproeven. Onze analyse houdt daar echter niet op.

We combineren verschillende maatregelen, zowel geautomatiseerd als handmatig. Op die manier kunnen we beter maatwerk leveren en een hogere kwaliteit aanbevelingen doen en maatregelen nemen.

Pentest
Pentest

 

 

Waarom is een pentest interessant voor uw bedrijf?

Met een pentest, of ‘penetratietest’, zoeken wij naar zwakke plekken in uw digitale systemen. Een pentester is een ethisch hacker, oftewel een hacker die u inhuurt om de digitale veiligheid van uw netwerk, uw systemen, of specifieke software te testen. Wij ontdekken op die manier kwetsbaarheden in uw systeem. Die fouten kunt u dan preventief oplossen, voordat cybercriminelen er misbruik van maken. En dat is zinvol als u bedenkt dat het aantal gevallen van cybercrime in 2020 steeg met 127%.

Het resultaat van een pentest

Met een Pentest achterhaal je het beveiligingsniveau op een bepaald punt binnen je IT infrastructuur. Door verschillende benaderingen te kiezen bij een Pentest, kunnen we alle kwetsbaarheden in kaart brengen. Onze gecertificeerde ethische hackers brengen in kaart wat de risico’s en gevolgen zijn en stellen een rapport op met aanbevelingen en praktische acties. Op die manier kan de beveiliging naar een hoger niveau worden gebracht.

Een pentest bij Secity

Een pentest zal een goed beeld geven van de onderdelen waar verbeteringen kunnen worden aangebracht op het gebied van IT security. Wij geven u veel handvatten die u meteen kunt gebruiken om de IT security van uw bedrijf te verbeteren. Zo kunt u ervoor zorgen dat uw bedrijf en uw klanten veilig zijn. Wilt u meer weten over wat een pentest voor uw bedrijf kan betekenen? Neem voor een vrijblijvend adviesgesprek contact met ons op. [https://admin.secity.nl/nl/contact/]

Wij kunnen niet wachten u óók te helpen!