Welke stappen worden er doorlopen tijdens de pentest?

‹ Terug naar overzicht
Welke stappen worden er doorlopen tijdens de pentest?

De volgende stappen worden er doorlopen tijdens een pentest:

  1. Inventarisatie: Tijdens dit gesprek bespreken we de scope, het type audit, de grote van het netwerk, het aantal hosts, vlans en subnets, (web) applicaties en eventueel complexiteit waar we rekening mee moeten houden. We doen dit om de breedte en diepte in balans te brengen en de kosten overzichtelijk te houden. 
  2. Offerte: U ontvangt van ons binnen maximaal 5 werkdagen een voorstel.
  3. Pre-engagement: Tijdens het pre-engagement interview regelen we de vrijwaring(en) en gaan we wat dieper in of er eventueel applicaties zijn die meer aandacht nodig hebben, er fragiele systemen zijn waar wij rekening mee moeten houden en of er afhankelijkheden zijn met externe leveranciers waar wij van op de hoogte moeten zijn.
  4. Start onderzoek: Zodra er voldoende informatie beschikbaar is en de scope bepaald is starten wij het onderzoek.
  5. Rapport: Na afloop van de audit ontvangt u binnen 5 werkdagen een management samenvatting in het Nederlands of Engels en leveren wij bij voorkeur de technische data op als actionable data in ons projectmanagement platform. De data is toegankelijk voor u zelf en indien gewenst voor de IT-leverancier of derde partij naar keuze (dit maakt een effectieve samenwerking mogelijk tussen ons en andere partijen).
  6. Post-engagement: Tijdens de post-engagement (eindgesprek) lichten we de gevonden punten door en beantwoorden eventuele vragen.
Open Stel een vraag